DANS IS LEKKER RITMISCH BEWEGEN OP MUZIEK

voorstelling - VO alle klassen - voorjaar 2022
Theater Artemis -
Een dansvoorstelling waarvoor we ons een beetje schamen

Met een cast van louter 40-plussers waagt Theater Artemis zich voor het eerst aan een dansvoorstelling. Een hachelijke onderneming. Zeker voor deze jonge doelgroep. We zullen ons dan ook zo veel mogelijk proberen in te houden. Dat zal niet makkelijk zijn. Opgezweept door de aanstekelijke beats van Les Trucs, aangevuurd door een flitsend lichtplan en in swingende outfits zullen we erg ons best moeten doen. Een stiekem danspasje is toch snel gemaakt. Maar we weten het: we stinken, we bewegen onhandig en we zijn ook zeker niet sexy! Daarom beloven wij plechtig: er zal niet gedanst worden. Erewoord.

Jetse Batelaan houdt ervan om het theater en de mensen die zich daar verzamelen onder de loep te nemen. In De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014) maakte hij het publiek onderdeel van de voorstelling door het napraten van de acteurs. In (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (2020) vertaalde hij de argwaan, twijfel en angst van het theaterbezoek letterlijk. Zie een puber maar eens mee te krijgen naar het theater. Ze voelen zich de les gelezen, verveeld of in verlegenheid gebracht door de mensen, meestal de volwassen, om zich heen. Ze zijn grillig en strijdbaar. Maar zijn respect voor hen is groot en dat is wat Jetse drijft in zijn theater.

 

EDUCATIE

Een bezoek aan een voorstelling is als een SPRONG met een afzet – zweeffase – landing. In overleg zorgen we voor aanvullende educatie op maat, bijv. in de vorm van een nagesprek of een theaterworkshop op school. Voor vragen, neem contact op met: erica@artemis.nl