De onzichtbare man

voorstelling - PO groep 1 t/m 4 - 2022/2023

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want, wie speelt er op die piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kun je dat echt zien, of moet je dat maar geloven?

De onzichtbare man gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden.

Educatie

Een bezoek aan een voorstelling van Theater Artemis is als een SPRONG met een afzet – zweeffase – landing.

De AFZET  en de LANDING vinden in de klas plaats. Aan de hand van een lesbrief met vragen, geluidsfragment en een tekenopdracht maken de kinderen kennis met De onzichtbare man en denken ze na over onzichtbaar zijn en of dat leuk is of juist niet.

Het materiaal is hieronder te downloaden. Ook het geluidsfragment is hier te vinden vanaf 23 december 2022.

Extra: er kan een Snelcursus onzichtbaar worden voor kinderen geboekt worden €75,- per klas + reiskosten vanuit ‘s-Hertogenbosch (uitgaande van minimaal 2 workshops op een dag)

“De onzichtbare man, ja, die is echt onzichtbaar. Daar zijn geen trucjes voor, hij bestaat gewoon!”
– Fenna, 5 jaar
“Een heerlijk absurdistische voorstelling over onzichtbaarheid, die even niet door dreigt te gaan omdat het publiek niet is op komen dagen. Van een onzichtbare ladder die gordijnen doet bewegen tot een indeukend kussen op de kruk van de pianist; we blijven ons vergapen aan de gebalanceerde mix tussen spel, decor en technische vernuftigheid.”
– Jury VSCD Zilveren Krekel