Happyclappy - Theater Artemis

Happyclappy

Voorstelling op school - VO - voorjaar 2021 èn 2022
A school of life

Happyclappy stappy stop
How are you lollipop
Hippie happie snappy flap
Life is boring and that is crap
Happeclappy cloppy clow
We can sing and we can meauw
Happy Clappy doely del
May your fear burn in hell

Happyclappy is een rondreizend schooltje gerund door clowns. Zij geven les, ingeroosterd tussen Frans en wiskunde, in het allermoeilijkste: het leven zelf. De clowns ontfermen zich over de pubers die zij warm welkom heten. Ze nemen de leerlingen mee naar de zompige binnenkant van hun ziel. De clowns hebben een missie: deze jongeren gelukkig maken door ze hun eigen ongeluk te laten omarmen.

Willemijn Zevenhuijzen over de inspiratie voor happyclappy:

Ik zie een parallel tussen het uit balans en uit proportie zijn van pubers (hun lichaam, emoties en binnenwereld) en het uitvergrote karakter van clowns. In die uitvergroting en dat groteske delen clowns en pubers ook een bepaalde kwetsbaarheid. Die kwetsbaarheid wordt voor mij de inzet van een surrealistische maar troostende les die de clowns komen geven en waar ze hun leerlingen ongemerkt in mee zuigen. De ongewisheid en het dolende waar pubers zich in kunnen bevinden worden erkend en misschien wel heel even op een voetstuk gezet.

 

Praktisch

De voorstelling is geschikt voor het voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO en VWO), passen bij o.a. mentoruren, maatschappijleer, filosofie en kunstvakken.
Er wordt gespeeld voor een hele klas (max. 30 lln + docent) in een klaslokaal.
Duur: 1 lesuur. Twee of drie voorstellingen per dag, vanaf 10.30u (i.v.m. opbouwtijd)
Prijs: in overleg

Periode: 24 januari t/m 7 maart 2022

meer informatie en boekingen: erica@artemis.nl