HET DIER, HET DIER EN HET BEESTJE

voorstelling - PO groep 5 t/m 8 - vanaf 7 februari 2020
Theater Artemis -
een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht

Een konijn/zeebaars/kip loopt iedere ochtend met twee moeflons/naaktslakken/brandganzen naar haar basisschool aan de andere kant van de wijk. In de klas van meester ringslang/bruinvis/lama heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een bosduif/steenmarter/melkkoe komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten/vinnen/vleugels stapt ze in het taxibusje van de spitsmuis/tapir/karekiet. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over intern begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

sprong

Bij Artemis verloopt het bezoek aan een voorstelling als een sprong:

AFZET: Vooraf nodigen we leerlingen uit en maken we ze nieuwsgierig naar wat ze in het theater te zien zullen krijgen, veelal door middel van een voorbereidende teaser: een korte prikkelende activiteit in de klas, vaak speels, niet meteen helemaal te duiden, passend bij de voorstelling. Leerkrachten maken we deelgenoot van de geheimen van het nakende avontuur.

ZWEEFFASE: Tijdens de voorstelling worden de leerlingen en leerkrachten ondergedompeld in de gezonde chaos van de  artistieke onvoorspelbaarheid. Door participatie wordt iedereen medeplichtig gemaakt. Er is geen ontkomen aan.

LANDING: Na afloop gaan we samen op zoek naar ordening. Er zijn geen pasklare antwoorden voorhanden. Gelukkig hebben we elkaar om de ontknoping succesvol te maken. We luisteren naar elkaars antwoorden of komen zelf in actie om de beweegredenen van acteurs en regisseur aan den lijve te ondervinden.

Voor afzet en landing verzorgen we materiaal voor in de klas die je hieronder kan downloaden.  Daarnaast kun je een workshop vooraf op school boeken, gegeven door een theaterdocent van Artemis. Mail naar Sem@artemis.nl voor meer informatie.