ALS JE MAAR HARD GENOEG RENT, WEET NIEMAND MEER WAAR JE BENT 8+

Koppeling gekopieerd

Winnaar van de VSCD Mimeprijs 2016 nog te zien in Antwerpen!

Een voorstelling die niet stil kan zitten. Alles aan haar beweegt en maakt geluid. Zelfs de lampen rennen in en uit. De teksten struikelen over de kostuums en klampen zich vervolgens vast aan het decor dat net voorbij vliegt. Terwijl de tribune krakend een koprol maakt, en het begin al op weg is naar het volgende theater, zoeken de spelers dekking voor het naderende einde. Het publiek kijkt inmiddels vertwijfeld om zich heen. Heeft iemand misschien hun voorstelling gezien? Of is die al voorbij? Wie nog wat wil zien moet snel zijn. Rennen!

 

Batelaans jeugdvoorstellingen hebben een totaal eigenzinnig karakter. ‘De theatermaker die het verschil maakt’ oordeelde de jury van de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant Theaterprijs 2015. Met Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent won hij de Mimeprijs 2016. Wie herinnert zich niet De man die alles weet (Zilveren Krekelwinnaar) waarin kleuters uit het publiek massaal en baldadig de concurrentie aangingen met de ‘deskundoloog’ René van ‘t Hof. In het begin maakte Batelaan voorstellingen waarin weinig of niets leek te gebeuren. In Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent zocht hij het uiterste daarvan op. Het werd een voorstelling waarin zeer veel gebeurt. En veel daarvan niet eens óp de scène, maar erachter en eromheen!

 

Regie Jetse Batelaan Spel Sieger Baljon, Chiron Holwijn/Tjebbe Roelofs/Paul van der Laan, Isabelle Houdtzagers/Guus Diepenmaat, Loes Schaap, Kajetan Uranitsch Tekst Sieger Baljon Kostuums Liesbet Swings Decor Theun Mosk Dramaturgie Peter Anthonissen Verteller Hans Leendertse  Regieassistentie Guus Diepenmaat Techniek Dik Beets, Marq Claessens Scènefotografie Kurt Van der Elst

"Artemis krijgt het weer voor elkaar een zaal vol met jonge kinderen helemaal in een andere wereld te trekken."

Omroep Brabant

"Absurd en ontregelend sprookje."

Dagblad Trouw

Vreemd en best grappig. Expliciet een pleidooi voor drukke, creatieve geesten, gericht tegen etiketten als ADHD en medicatie als Ritalin."

de Volkskrant

"Tegen de man die zich zojuist nog in zijn lach verslikte verzucht ik dat theatermensen mij te allen tijde, tot midden in de nacht, voor dit soort evenementen wakker kunnen maken. En dat ik, als een rattenvanger van Hamelen, dan alle kinderen die ik vinden kan ga meebrengen. "

Theaterkrant

"Mijn dochter zit vol verbazing te genieten van deze bijzondere voorstelling. Zo bijzonder! We kijken onze ogen uit. "

Kidsproof

Lees de volledige perskritieken hier

 

 

Koppeling gekopieerd

Winnaar van de VSCD Mimeprijs 2016

In Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent rent de voorstelling letterlijk en figuurlijk dwars door het theater als ‘heiligdom’ heen, een plaats waar je stil en aandachtig moet zijn. Het gevolg is dat publiek, jong en oud, op het puntje van hun stoel zit. (…)
Met poëtische beelden schetst Batelaan een razendsnel bewegende wereld waarin tradities stilstaan en mensen half huilend door hun bestaan draven, op de vlucht voor het einde van hun verhaal, of op zoek naar het begin ervan. (…)
Prachtig is het hele idee van het vertellen van verhalen door de tijden heen, de tijd die verstrijkt en ook stilstaat, zoals dat alleen in het theater kan.

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

HINK-STAP-SPRONG voor scholen

Wil je de lesbrief bij deze voorstelling ontvangen? Mail dan naar erica@artemis.nl.

Hier vind je het aanvullende materiaal.

HINK: rennen in je hoofd    SPRONG: een beeld van de voorstelling in 2 minuten.

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Agenda

  • Er zijn op dit moment geen voorstellingen