BEKDICHTZITSTIL 8+

Prijswinnende voorstelling 1x terug in Nederland !

“Damien is mijn BFF.

Best Friend Forever.

De eerste keer dat ik hem zag was hier in de wachtzaal.

Hij zat daar met een bloedneus en een koptelefoon op zijn hoofd.

Hij had zo hard zitten headbangen dat hij er een bloedneus van gekregen had.

Amai, die is nerveus.”

De klas van de restjes, dat is hoe groep 5f door de leerkrachten wordt gezien. Het is de klas met de meeste stoornissen. Maar zelf zijn ze trots: met zo veel stoornissen komen ze misschien zelfs in aanmerking voor een vermelding in het Guinness Book of Records!

Het drukke, soms onhandelbare kind en hoe daarmee wordt omgesprongen, waren inspiratiebron voor deze voorstelling. In Bekdichtzitstil scheppen de makers een onweerstaanbaar anarchistische omgeving waarin de veelkleurige personages naar hartenlust kunnen rondrazen.

Theater voor vele leeftijden vanaf 8 jaar.

“.. een stormachtig eerbetoon aan impulsiviteit en fantasie, als positieve kant van agressie en anarchie.”
Annette Embrechts, de Volkskrant
“.. meesterlijk ‘Raven Ruëll’-toneel: intiem en klein langs de buitenkant, stormachtig en emotioneel langs de binnenkant.”
– Els Van Steenberghe, Knack focus
“Soms ben je compleet sprakeloos na een voorstelling.”
– Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant.nl

Sophie Warnant wint Zilveren Krekel 2014 voor haar rol in Bekdichtzitstil

De jonge Vlaamse actrice Sophie Warnant buit de mimiek van haar spichtige iele lichaam volledig uit voor de creatie van de gedragsgestoorde jongen François Boulanger. Met stil spel maakt ze duidelijk dat er met dit magere, drukke en spastische jongetje van alles aan de hand is – thuis en op school – maar dat hij ook een enorme veerkracht bezit. (…) De rake, dwingende en messcherpe tekst van Raven Ruëll en Jan Sobrie rolt en ketst in Vlaamse tongval over de metalen skatebaan. In deze confronterende flipperkast over de omgang met vermeend gedragsgestoorde kinderen, blijft Warnant consequent geloofwaardig in mimiek, motoriek en verbale uitspattingen.

KAAS&KAPPES prijs 2015: "Een tekst die begint als een mitrailleurvuur en niet stil gaat liggen"

Het zijn stuk voor stuk ‘moeilijke kinderen, maar in hun ruwheid en onbeholpenheid zijn ze menselijk, sterk, waarachtig, ontroerend en aandoenlijk. (…) Bekdichtzitstil behandelt een veel besproken maar liefst verzwegen onderwerp. Het stuk brengt ‘moeilijk en onaangepast zijn’ terug tot een ruwe en aangrijpende essentie. (…) Achter elk onaangepast gedrag gaat een schrijnend verleden schuil. De tekst die regisseur Raven Ruëll in samenwerking met schrijver/acteur Jan Sobrie schreef is daarmee een persoonlijk pamflet en in zijn kracht ongelofelijk aangrijpend.

Tekst en regie

Raven Ruëll

Tekst en spel

Jan Sobrie

Spel

Sophie Warnant
Berdine Nusselder
Jan Sobrie

Dramaturgie

Peter Anthonissen

Kostuums
Scenografie

Leo de Nijs