BONTE AVOND VAN BODYBUILDERS 12+

Koppeling gekopieerd

BONTE AVOND VAN BODYBUILDERS 12+

Een beleefde musical over mensen die ontzettend hun best doen

 

Jetse Batelaan maakte deze voorstelling samen met een hechte groep Rotterdamse kickboksers, stoere en innemende mannen in korte sportbroekjes met glimmende lijven en sixpacks om jaloers op te zijn. Er komen bakkers in voor, drugsdealers, maar ze zijn ook zichzelf. Ze zingen al hun dialogen met ingehouden stem en soms doen ze zelfs een dansje. Niet als een musicalster, maar gewoon zoals jij en ik dat zouden doen.

 

Bonte avond voor Bodybuilders werd in 2011 ontwikkeld als stadsproject voor het Ro Theater en draait om saamhorigheid, winnen en leren verliezen, buitenkant en binnenkant, pose en poëzie, verschijningen en verdwijningen. Al na negen avonden repeteren bleek de voorzichtige presentatie een doorslaand succes. Uitgebreid met een ‘spectaculaire’ toegift veroverden de kickboksers het ene festival na het andere, waaronder Tweetakt, Oerol en Theaterspektakel in Zürich. In 2014 presenteerde Jetse Batelaan deze voorstelling op Theaterfestival Boulevard, in de stad van zijn eigen gezelschap. Nu volgt de theatertournee en maakt de voorstelling deel uit van een theaterproject voor het voortgezet onderwijs.

 

Regie Jetse Batelaan Spel Ferinio Asandikromo, Marie Groothof/ Hannah van Lunteren, Raffaël Fernandes, Dexter van Herwaarden, Adam Lopes, Samir Lopes Alves, Daniël Monteiro, Luciano Monteiro, Dwayne Waterval 2e cast Kevin Rodriques, Gio Maduro, Gordious File Dramaturgie Tobias Kokkelmans Tekstbijdragen Don Duyns  Productie Anne Baltus Ism Monteiro Gym Rotterdam

De binken, gespeend van iedere acteertechniek, tonen zich sterk in hun kwetsbaarheid. Alsof ze zich realiseren dat het dankbaarder is nederig de planken op te stappen dan overmoedig. Anders krijg je juist klappen, net als in de ring.

de Volkskrant

Een hilarische revue

Vrij Nederland

Brengt het schaamrood op mijn kaken over verstoord verwachtingspatroon. Feilloos, absurd, prachtig!

Joep (bezoeker)

De leerlingen vonden de voorstelling erg bijzonder en gingen zingend de deur uit.

Deborah (docent)

Eén van mijn leerlingen is altijd erg druk en vindt het moeilijk om zijn aandacht ergens bij te houden. Daarom was het prachtig om te zien dat hij tijdens de voorstelling de hele tijd tegen andere zei dat ze hun mond moesten houden. Hij was echt heel geboeid door de voorstelling.

Carla (docent)

Koppeling gekopieerd

PERSFOTO'S

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

TEASERS

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

HINK - STAP - SPRONG voor scholen

In de lesbrief vind je meer informatie over de voorbereiding op de voorstelling en mogelijkheden voor een gesprek na afloop (ook in het theater).  Aanvullend zijn workshops op school mogelijk. Wil je de lesbrief ontvangen of wil je meer informatie over de workshops of een nagesprek, mail dan naar erica@artemis.nl.

 

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Agenda

  • Er zijn op dit moment geen voorstellingen