Born To Be Torn 12+

Een ode aan alle gevoelens

Hellloooooooo
We are artists met tere zieltjes
We have our feeeeeeeelingssssssss
Mommy has feelings, Daddy has feelings,
And our kids, Jeroen and Jiska, also have feelings
And those feelingssssssss will take over the schoolsssssss
We will barf our feelinggssss in the hallway, on your lockers.
Until the whole school will barf with us.

Het grootste deel van de pubertijd tijd zit je op school, een plek die weinig ruimte laat aan de exploratie van je gevoelsleven. Terwijl dat juist het moment is waarop je gevoelsleven op zijn kop staat. Maar ja, huilen en Franse woordjes leren gaan nu eenmaal slecht samen.
Het roemruchte kunstenaarscollectief ‘Born To Be Torn’ is niet alleen een groep artiesten maar ook een gezin, dat naast hun performances soms ook even in de kantine neerstrijkt voor het eten van een appeltje. Het collectief slaat kieren in de dagelijkse orde van de school en geeft heel even ruimte aan alle gevoelens.

Gedurende een schooldag zijn er performances en installaties in en om een middelbare school: in de kantine, het fietsenhok en in het toilet. Er wordt interactie met leerlingen gezocht. De hele school doet mee, zomaar tussen de lessen door.

Born To Be Torn is na Happyclappy, de tweede jongerenvoorstelling van Willemijn Zevenhuijzen bij Theater Artemis. Deze keer maakt en speelt ze samen met theatermaker Jef Van gestel en spelers Jeroen van Arkel en Jiska Mensink.

PREMIÈRE 2 maart 2023

SPEELPERIODE 28 februari t/m 3 april 2023

concept/spel

Jef Van gestel
Willemijn Zevenhuijzen

spel

Jeroen van Arkel
Jiska Mensink

KOSTUUMS/ARTISTIEK ADVIES
assistent kostuums

Smilla Zinecker

TECHNIEK & DECORUITVOERING

Marq Claessens