DE MAN DIE ALLES WEET 4+

Een kleutervoorstelling met encyclopedische pretentie

Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. In deze keynote speech voor kleuters probeert René van ‘t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek.

De man die alles weet verovert, sinds hij in 2014 door MAAS theater en dans en Theater Artemis ontdekt is, de harten van vele kleuters, ouders, pers en juryleden (zilveren krekel 2014) in binnen en buitenland. Omdat de man die alles weet er geen genoeg van kon krijgen, ging Theater Artemis met deze kleuter-hit in 2019 voor een derde keer op tournee. De registratie van de voorstelling is te bekijken op Podiumkids Thuis.

“Geniaal!”
Brechtje Zwaneveld, NRC
“Ik zag om me heen kinderen met huid & haar mee bewegen met de gebeurtenissen, op een manier waar menig circusartiest van pure broodnijd al zijn vingers bij zou opeten.”
– Loek Zonneveld, De Groene Amsterdammer
“En een weergaloze Van ‘t Hof toont schutterig, hulpeloos en tenslotte baldadig vrolijk dat er echt geen enkel publiek is waar hij niet raad mee weet.”
Joukje Akveld, Parool
“Ik vond de voorstelling heel leuk en vooral heel erg grappig (…) Ik geef de voorstelling een: 10!”
– Cultuurbarbaartje Hannah, 5 jaar

DOWNLOADS

Theater Artemis - De man die alles weet

Zilveren Krekelwinnaar 2014 en nominatie ZAPP theaterprijs 2014

Een zeldzaam originele kleutervoorstelling! Met De man die alles weet slaagt regisseur Jetse Batelaan er in, zowel een piepjong als volwassenen publiek te verroeren en te laten bulderen van het lachen. (…) Als volleerd entertainer jojoot van ’t Hof met zijn aangestoken publiek. Zijn behulpzame side-kick, grappig en goed getimed gespeeld door acteur Tjebbe Roelofs, zorgt voor gekke creaties en terzijdes. Samen vormen zij een onweerstaanbaar komisch Batelaan-duo, ontregelend bijgestaan door de sfeerverhogende multi-muzikant De Jong”, aldus de jury van de Zilveren Krekel.

Regie
Spel
Live muziek
Licht

Ge Wegman

Decor

Hester Jolink

Kostuums