DE MAN DIE ALLES WEET 4+

Koppeling gekopieerd

Een kleutervoorstelling met encyclopedische pretentie

Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. In deze keynote speech voor kleuters probeert René van ‘t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek.

De man die alles weet verovert, sinds hij in 2014 door MAAS theater en dans en Theater Artemis ontdekt is, de harten van vele kleuters, ouders, pers en juryleden (zilveren krekel 2014) in binnen en buitenland. Omdat de man die alles weet er geen genoeg van kan krijgen, gaat Theater Artemis met deze kleuter-hit voor een derde keer op tournee.

Zó onversneden goed

Theaterkrant

Geniaal!

Brechtje Zwaneveld, NRC *****

Ik zag om me heen kinderen met huid & haar mee bewegen met de gebeurtenissen, op een manier waar menig circusartiest van pure broodnijd al zijn vingers bij zou opeten.

Loek Zonneveld, De Groene Amsterdammer

En een weergaloze Van ‘t Hof toont schutterig, hulpeloos en tenslotte baldadig vrolijk dat er echt geen enkel publiek is waar hij niet raad mee weet.

Joukje Akveld, Parool ****

Ik vond de voorstelling heel leuk en vooral heel erg grappig (…) Ik geef de voorstelling een: 10!

Cultuurbarbaartje Hannah, 5 jaar

Koppeling gekopieerd

Zilveren Krekelwinnaar 2014 en nominatie ZAPP theaterprijs 2014

“Een zeldzaam originele kleutervoorstelling! Met De man die alles weet slaagt regisseur Jetse Batelaan er in, zowel een piepjong als volwassenen publiek te verroeren en te laten bulderen van het lachen. (…) Als volleerd entertainer jojoot van ’t Hof met zijn aangestoken publiek. Zijn behulpzame side-kick, grappig en goed getimed gespeeld door acteur Tjebbe Roelofs, zorgt voor gekke creaties en terzijdes. Samen vormen zij een onweerstaanbaar komisch Batelaan-duo, ontregelend bijgestaan door de sfeerverhogende multi-muzikant De Jong”, aldus de jury van de Zilveren Krekel.

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

LIEDJES

Koppeling gekopieerd

De pers over de voorstelling

Koppeling gekopieerd

Educatie - SPRONG

Als afzet bij deze voorstelling denken de kinderen na over wat ze deze man die alles weet zouden kunnen vragen. Hun vragen brengen ze mee naar de voorstelling. Zou de man het antwoord weten?

Na afloop wordt het niet-weten gevierd met een lied.

(Bij schoolvoorstellingen wordt dit materiaal vooraf naar de bezoekende scholen gestuurd, met een vragenkaartje voor iedere leerling)

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Agenda

  • Er zijn op dit moment geen voorstellingen