DE MEEST ZWAARMOEDIGE VOORSTELLING OOIT (WAARVAN HET HELE PUBLIEK MOET HUILEN)

Koppeling gekopieerd

Geselecteerd voor het Vlaams TheaterFestival 2016

We leven in een wereld waarin je niet zegt dat je je somber voelt: we houden het liever gezellig. Maar hoe lekker is het om af en toe een stevig potje te janken? Waarom zou je je daarvoor schamen? Vincent, Anneke, Jeroen, Florian en Mara nodigen je uit voor de meest zwaarmoedige voorstelling ooit. Zij bouwen jouw plaatselijke gymzaal om tot een tranenkathedraal. Daar vieren ze samen met jullie de romantiek, de schoonheid en het plezier van somber zijn. Poncho aan en janken maar!

 

Een co-productie van Theater Artemis en De Warme Winkel
van/met Vincent Brons, Jeroen De Man, Florian Myjer, Anneke Sluiters, Mara van Vlijmen Geluidsontwerp Bo Koek Eindregie Jetse Batelaan

 

Intitiatiefnemers Vincent Brons en Anneke Sluiters benaderden De Warme Winkel en Artemis met het grootse plan om ‘De meest zwaarmoedige voorstelling ooit’ te maken. De twee theatergroepen besloten het te coproduceren en kregen bijval van negen enthousiaste theaters. Van 2 maart t/m 29 april 2015 maakte de voorstelling een theatertournee. In het kader van Het TheaterFestival is zij te zien op 31 augustus en 1 september om 20u00 in De Studio!

 

(H)eerlijke hommage aan somberheid. Batelaan weet feilloos gevoelens van verdriet en neerslachtigheid te raken, om je er vervolgens hard om te laten lachen.

8Weekly****

We zien een bonte sterk associatieve collage van verhalen, beelden en gedichten waarin vaak op sterk ironische wijze de depressieve staat van pubers en adolescenten zijn verbeeld.

Scenes***

Jeugdvoorstelling viert de romantiek van het somber zijn.

de Volkskrant ***

Er zit wel degelijk echt sentiment in deze voorstelling. Dat zit hem vooral in de krachtige band die uitgaat van deze vriendengroep. (...) Een mooie schets, waarin de jongeren op de tribune zich ongetwijfeld zullen herkennen.

Theaterkrant.nl ****

Het is voor het eerst dat De Warme Winkel en Artemis samenwerken en vast niet voor het laatst: het is een mooie verbintenis. Regisseur Jetse Batelaan houdt de stunteligheid van de vijf karakters goed vast, ook in hun individuele uitbarstingen. Boos op ons ('zie ze nou zitten met hun schoongewassen premièrekoppen'), op hun ouders en vooral op de wereld, natuurlijk.

Het Parool ***

De meest zwaarmoedige voorstelling ooit...' gaat op een vrolijke manier over the top.

Omroep Brabant

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

HINK-STAP-SPRONG voor scholen

Koppeling gekopieerd

Agenda

  • Er zijn op dit moment geen voorstellingen