DE MEEST ZWAARMOEDIGE VOORSTELLING OOIT (WAARVAN HET HELE PUBLIEK MOET HUILEN)

We leven in een wereld waarin je niet zegt dat je je somber voelt: we houden het liever gezellig. Maar hoe lekker is het om af en toe een stevig potje te janken? Waarom zou je je daarvoor schamen? Vincent, Anneke, Jeroen, Florian en Mara nodigen je uit voor de meest zwaarmoedige voorstelling ooit. Zij bouwen jouw plaatselijke gymzaal om tot een tranenkathedraal. Daar vieren ze samen met jullie de romantiek, de schoonheid en het plezier van somber zijn. Poncho aan en janken maar!

Intitiatiefnemers Vincent Brons en Anneke Sluiters benaderden De Warme Winkel en Artemis met het grootse plan om ‘De meest zwaarmoedige voorstelling ooit’ te maken. De twee theatergroepen besloten het te coproduceren en kregen bijval van negen enthousiaste theaters. Van 2 maart t/m 29 april 2015 maakte de voorstelling een theatertournee. In het kader van Het TheaterFestival is zij te zien op 31 augustus en 1 september om 20u00 in De Studio!

“(H)eerlijke hommage aan somberheid. Batelaan weet feilloos gevoelens van verdriet en neerslachtigheid te raken, om je er vervolgens hard om te laten lachen.”
8Weekly
“We zien een bonte sterk associatieve collage van verhalen, beelden en gedichten waarin vaak op sterk ironische wijze de depressieve staat van pubers en adolescenten zijn verbeeld.”
Scenes
“Jeugdvoorstelling viert de romantiek van het somber zijn.”
de Volkskrant
Theater Artemis - Img_0022b_hand
Co productie

De Warme Winkel

Van/met

Vincent Brons
Jeroen De Man
Florian Myjer
Anneke Sluiters
Mara van Vlijmen

Geluid

Bo Koek

Eindregie