DE ONZICHTBARE MAN 4+

Verstoppertje spelen op filosofisch niveau in

Koppeling gekopieerd

Verstoppertje spelen op filosofisch niveau

Drie verlegen goochelaars worden door niemand gezien. Zijn ze er nu wel of niet? Hoor ik iemand lopen? Wie zit er aan dat theekopje, dat daar onzichtbaar in de lucht getild wordt? En wat ligt er onder het tapijt? De mannen halen alles uit de kast om hun ‘zijn’ in twijfel te trekken. Ze staan stil in een hoek, laten zich wegspelen door vier cavia’s en trekken zorgvuldig aan onzichtbare touwtjes.

 

In deze kleutervoorstelling zoekt Artemis naar de gumranden van het ‘zijn’. Verstoppertje spelen op filosofisch niveau. Wat maakt dat iemand er is? Is dat wel zo? Weten we dat wel zeker? Geloof jij wat je ziet?

 

Wie de Krekelwinnaar De man die alles weet zag, herinnert zich de onweerstaanbare manier waarop René het kleuterpubliek op zijn hand kreeg en ouders én hun piepjonge kroost ontroerde en liet bulderen van het lachen. Een nieuwe samenwerking kon niet uitblijven. Werd de kleuter door de man die alles weet nog uitgedaagd over alomvattende kennis, dan stelt de onzichtbare man nu hun geloof op de proef: wat is echt?

Koppeling gekopieerd

Agenda

Toon alle 31 voorstellingen

Koppeling gekopieerd

EDUCATIE

Binnen de educatieve omkadering bij de schoolvoorstellingen spelen we met het ontwakend zelfbesef van de jonge doelgroep. De kinderen experimenteren zelf met verschijnen en verdwijnen (“Écht!?”) en ontdekken hun eigen gumranden. Als die bestaan.

Koppeling gekopieerd

Persbericht en beeldmateriaal