De 8+

27 sep 2024
antwerpen
hetpaleis
05 okt 2024
antwerpen
hetpaleis
06 okt 2024
antwerpen
hetpaleis
Toon alle 27 voorstellingen

voorstelling die moet overleven met het allerlaatste dat nog over is

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.

Want waarom gaat anders de autostoelverwarming ineens kapot? En sinds wanneer is dat ene fijne merk douchegel niet meer verkrijgbaar? Het is toch gek dat ook het zwembad ineens droog staat? En waarom zakt vervolgens de brug in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!….Hallo?!! Is er ergens nog iemand met een telefoon met bereik?!!!

De is een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Na het Eind van het begin van het einde (2020) en Een leuk avondje uit (2022) is dit de derde productie die Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis samen maken. Nu dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: ‘De’. Hopelijk is dat net genoeg.

Regie
Spel

Mourad Baaiz
Goele Derick
Claudia Kanne
Eland Peeters
Louis van der Waal
Soraya van Welsenis
Willemijn Zevenhuijzen

Dramaturgie

Koen Haagdorens

Decor en licht
Kostuums
Muziek

Janne Kosmos

Geluidsontwerp

Bob Hermans

Coproductie

Theater Artemis
Het Zuidelijk Toneel
hetpaleis