ECHTE VROUWEN JOGGEN IN REGENPAK (AL)

Beeldend en hilarisch muziektheater voor alle leeftijden

Achter de beslagen ruiten van een tuinkas zingen vier mannen in maatpak a capella een Schubertlied: “Wie schön bist du”. Een vrouw – een échte hooggehakte, in rood mantelpak en parelsnoer – tracht zich met de moed der wanhoop van haar ‘gewassen’ te ontdoen.

Echte vrouwen joggen in regenpak is een onderzoek naar verschuivende vierstemmigheid en de hoeveelheid mannen die in een groencontainer passen. Maar eerst en vooral is het een statement over wat échte vrouwen zo nu en dan willen: een momentje voor zichzelf.

Met deze absurde slapstick zonder woorden, maar mét klassieke zang en latex handschoenen, liet het talent van theaterschoolstudenten Jetse Batelaan en Elien van den Hoek voor het eerst van zich horen. Echte vrouwen joggen in regenpak won de Stad Oostende/STUK Prijs TaZ#2001 en bleek een succes voor alle leeftijden. Zeventien jaar na dato haalden ze met hun gezelschappen Theater Artemis en Het Houten Huis deze bijzondere eerste voorstelling terug. Sindsdien maakt zij deel uit van ons vaste repertoire.

“Het krankzinnige basisidee wordt consequent uitgewerkt en levert een oergeestige korte voorstelling op.”
– Het Parool
“Debuut Batelaan en Van den Hoek staat nog altijd als een huis.”
Theaterkrant
“Briljant in zijn eenvoud. De eerste (en vooralsnog enige) voorstelling waarbij mijn kind niet in slaap viel, hij vond het zelfs behoorlijk interessant.”
– Moose minirecensie

Downloads

Regie

Jetse Batelaan
Elien van den Hoek

Spel

Marie Groothof
Coen Bril
Jelle Hoekstra
Hendrik Kegels
Mees Walter en ontelbaar veel anderen

Coproductie

Theater Artemis
Het Houten Huis

Met dank aan

Marijn Klaver
Matthias Mooij
Klemens Patijn
Daan van Rijssel