Echte vrouwen joggen in regenpak

Festivalhit binnenkort voor het eerst te zien in Luxemburg

Koppeling gekopieerd

Beeldend en hilarisch muziektheater voor alle leeftijden

Achter de beslagen ruiten van een tuinkas zingen vier mannen in maatpak a capella een Schubertlied: “Wie schön bist du”. Een vrouw – een échte hooggehakte, in rood mantelpak en parelsnoer – tracht zich met de moed der wanhoop van haar ‘gewassen’ te ontdoen.

 

Echte vrouwen joggen in regenpak is een onderzoek naar verschuivende vierstemmigheid en de hoeveelheid mannen die in een groencontainer passen. Maar eerst en vooral is het een statement over wat échte vrouwen zo nu en dan willen: een momentje voor zichzelf.

 

Een voorstelling van Jetse Batelaan en Elien van den Hoek
Met Marie Groothof, Coen Bril, Jelle Hoekstra, Hendrik Kegels, Mees Walter en ontelbaar veel anderen Met dank aan Marijn Klaver, Matthias Mooij, Klemens Patijn, Daan van Rijssel Coproductie Theater Artemis, Het Houten Huis

Briljant in zijn eenvoud. De eerste (en vooralsnog enige) voorstelling waarbij mijn kind niet in slaap viel, hij vond het zelfs behoorlijk interessant.

Moose minirecensie

Het krankzinnige basisidee wordt consequent uitgewerkt en levert een oergeestige korte voorstelling op.

Het Parool

Debuut Batelaan en Van den Hoek staat nog altijd als een huis.

Theaterkrant****

Onweerstaanbaar.

Dagkrant Theaterfestival Boulevard

Koppeling gekopieerd

Met deze absurde slapstick zonder woorden, maar mét klassieke zang en latex handschoenen, liet het talent van theaterschoolstudenten Jetse Batelaan en Elien van den Hoek voor het eerst van zich horen. Echte vrouwen joggen in regenpak won de Stad Oostende/STUK Prijs TaZ#2001 en bleek een succes voor alle leeftijden. Zeventien jaar na dato haalden ze met hun gezelschappen Theater Artemis en Het Houten Huis deze bijzondere eerste voorstelling terug. Sindsdien maakt zij deel uit van ons vaste repertoire.

 

Lees de nieuwe perspublicaties hier

 

 

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Ik voelde dat het echt iets kon worden"

Jetse Batelaan in De Telegraaf

Koppeling gekopieerd

Persbericht en beeldmateriaal

Koppeling gekopieerd

Agenda