Echte vrouwen joggen in regenpak

Theaterfestival Boulevard presenteert uit het vroege repertoire van Jetse Batelaan zijn eerste regie

Koppeling gekopieerd

Beeldend en hilarisch muziektheater voor alle leeftijden

Achter de beslagen ruiten van een tuinkas zingen vier mannen in maatpak a capella een Schubertlied: “Wie schön bist du”. Een vrouw – een échte hooggehakte, in rood mantelpak en parelsnoer – tracht zich met de moed der wanhoop van haar ‘gewassen’ te ontdoen.

 

Echte vrouwen joggen in regenpak is een onderzoek naar verschuivende vierstemmigheid en de hoeveelheid mannen die in een groencontainer passen. Maar eerst en vooral is het een statement over wat échte vrouwen zo nu en dan willen: een momentje voor zichzelf.

 

Een voorstelling van Jetse Batelaan en Elien van den Hoek
Met Marie Groothof, Coen Bril, Jelle Hoekstra, Hendrik Kegels, Mees Walter en ontelbaar veel anderen Met dank aan Marijn Klaver, Matthias Mooij, Klemens Patijn, Daan van Rijssel Coproductie Theater Artemis, Het Houten Huis

Briljant in zijn eenvoud. De eerste (en vooralsnog enige) voorstelling waarbij mijn kind niet in slaap viel, hij vond het zelfs behoorlijk interessant.

bezoeker

Het krankzinnige basisidee wordt consequent uitgewerkt en levert een oergeestige korte voorstelling op.

bezoeker

Geef deze jonge regisseur de tijd en hij maakt vele dromen waar.

Het Parool

Met deze absurde slapstick zonder woorden, maar mét klassieke zang en latex handschoenen, liet het talent van theaterschoolstudenten Jetse Batelaan en Elien van den Hoek voor het eerst van zich horen. Echte vrouwen joggen in regenpak won de Stad Oostende/STUK Prijs TaZ#2001 en bleek een succes voor alle leeftijden. Nu, zeventien jaar later, halen ze met hun gezelschappen Theater Artemis en Het Houten Huis deze bijzondere eerste voorstelling nog een keer terug. Speciaal voor Theaterfestival Boulevard.

 

wo 8 t/m zo 12 augustus 2018

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Persbericht en beeldmateriaal