Een leuk avondje uit 8+

Een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven

In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!

Een leuk avondje uit is de nieuwe familievoorstelling van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Twee jaar geleden bundelden we de krachten voor Het eind van het begin van het einde. Met die voorstelling slaagden we er ternauwernood in de verbeelding van de ondergang te redden. Dit keer trekken we alle registers open. Een leuk avondje uit is een musical over emoties. En wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.

“Een heerlijke antimusical, met de allures van Frozen en de gravitas van Inside out”
De Standaard
“Het spannendste dat het Nederlandse jeugdtheater te bieden heeft. Een leuk avondje uit bewijst opnieuw dat die reputatie terecht is”
De Morgen

100% cultuur - ATV reportage over 'Een leuk avondje uit'

Regie
Spel

Mourad Baaiz
Goele Derick
Marjan De Schutter
Wijnand Gomes
Ryk Helle
Chris van der Lee
Ramon Mahieu
Jenell Tedjai
Rosanne Waalewijn
Mylene Waalewijn
Willemijn Zevenhuijzen

Dramaturgie

Koen Haagdorens

Muzikale leiding en arrangementen:

Keimpe de Jong
Ton van der Meer

Choreografie

Christian Celini

Decor en lichtontwerp
Kostuums
Regie-assistentie

Tim Verbeek

Coproductie

Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis

Met steun van

Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka

Met dank aan

Tristan van der Lingen

Léanne van Alebeek speelde mee als uitbreiding van de cast in Zwolle (Zwolse Theaters), Turnhout (De Warande), Kortrijk (CC Kortrijk), Gent (NT Gent) en Deinze (het Leietheater).