Happyclappy 12+

01 aug 2024
utrecht
Casa Mundo Utrecht
01 aug 2024
utrecht
Casa Mundo Utrecht
01 aug 2024
utrecht
Casa Mundo Utrecht
Toon alle 17 voorstellingen

Een overprikkelend lesuurtje levensfilosofie

HaPpYcLApPy is een nomadische scholengemeenschap gerund door clowns. Zij geven les in het allermoeilijkste: het leven zelf. Nadat de clowns zich over middelbare scholieren hebben ontfermd, leek het hen nu wel tijd om de horizon te verbreden en het volwassenonderwijs erbij te pakken. Het grote gat wat het reguliere onderwijs in uw hersenpan heeft geslagen zullen Pranky, Sticky en Franky in veertig minuutjes vullen.

De clowns hebben een missie: de jonge zielen in stokoude lichamen gelukkig maken door hun eigen ongeluk te laten omarmen. Voor iedereen vanaf twaalf jaar die bereid is om af te dalen naar zijn/haar/diens eigen zompige binnenkant.

HaPpYcLApPy komt naar je toe deze zomer! Uiteraard op geheel volwassen wijze.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Willemijn Zevenhuijzen over de inspiratie voor Happyclappy:
“Ik zie een parallel tussen het uit balans en uit proportie zijn van pubers (hun lichaam, emoties en binnenwereld) en het uitvergrote karakter van clowns. In die uitvergroting en dat groteske delen clowns en pubers ook een bepaalde kwetsbaarheid. Die kwetsbaarheid wordt voor mij de inzet van een surrealistische maar troostende les die de clowns komen geven en waar ze hun leerlingen ongemerkt in mee zuigen.”

 

HaPpYcLApPy speelde al eerder op Theaterfestival Boulevard 2020.

“MEER DAN IEDERE ANDERE SCHOOLKLASVOORSTELLING DIE IK OOIT GEZIEN HEB MAAKT HAPPYCLAPPY, A SCHOOL OF LIFE ZO DE ONRUST VAN HET PUBERPUBLIEK TOT ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN DE VOORSTELLING. OP EXTREEM INDIRECTE WIJZE LEREN FRANKY, PRANKY EN STICKY HUN PUBLIEK TOCH NOG EEN BELANGRIJKE LEVENSLES, DIE WEL VAKER IN HET WERK VAN THEATER ARTEMIS CENTRAAL STAAT: VOLWASSENEN HEBBEN OVER HET ALGEMEEN OOK GEEN ENKEL IDEE WAT ZE STAAN TE DOEN.”
– THEATERKRANT.NL, MARIJN LEMS
“IK HEB MET GROTE OGEN NAAR MIJN LEERLINGEN ZITTEN KIJKEN, NAAR HOE AUTONOOM ZE ZIJN. SOMMIGEN HEBBEN ME OOK ECHT VERRAST MET HUN REACTIES.”
– EVA (DOCENT ACADEMIE 10)
naar idee van
van/met

Elias De Bruyne
Eva Zwart
Willemijn Zevenhuijzen

Vormgeving

Sacha Zwiers

Kostuums
Eindregie
Techniek

Marq Claessens

Productionele ondersteuning

Rosalie Witte