HET DIER, HET DIER EN HET BEESTJE 8+

Een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht

Een hond loopt iedere ochtend met twee dino’s naar haar basisschool. In de klas van meester octopus heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een haai komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten stapt ze in het taxibusje van het nijlpaard. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over interne begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

“De originaliteit in Het dier, het dier en het beestje is ongeëvenaard.”
De Volkskrant
“Het is razendknap hoe Batelaan met zijn bizarre musical een ontregelende balans weet te treffen tussen humor en drama: de vorm is intens geestig, maar ook de hartverscheurende eenzaamheid van Sterre blijft voelbaar”
NRC
“Knap van Batelaan is dat hij nergens oordeelt of verontrust. Hij houdt jong en oud dik anderhalf uur in zijn ban”
– Brabants Dagblad
“Dat Batelaan dit thema van ‘anders zijn’ zo verrassend en tegelijkertijd toegankelijk weet aan te snijden, dankt hij naast zijn exceptionele regisseurskunde aan de bijzondere vormgeving en de vier geestdriftige acteurs die zich vol energie op hun taken storten: Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Nimuë Walraven en Anneke Sluiters”
– Theaterkrant.nl

Downloads

REGIE
SPEL
STEM

Leny Breederveld

MUZIEK
KOSTUUMS
SCENOGRAFIE
LICHT ONTWERP

Bart van den Heuvel

Regie-assistentie

Lara van Hoof

MET DANK AAN

Arjen de Leeuw
Tg Oostpool
Ronald Schinkelshoek
Andreas Suntrop