HET DIER, HET DIER EN HET BEESTJE 8+

28 dec 2020

02 jan 2021
Zwolle
Zwolse theaters
03 jan 2021

Een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht

Een hond loopt iedere ochtend met twee dino’s naar haar basisschool. In de klas van meester octopus heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een haai komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten stapt ze in het taxibusje van het nijlpaard. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over interne begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

“De originaliteit in Het dier, het dier en het beestje is ongeëvenaard.”
De Volkskrant
“Het is razendknap hoe Batelaan met zijn bizarre musical een ontregelende balans weet te treffen tussen humor en drama: de vorm is intens geestig, maar ook de hartverscheurende eenzaamheid van Sterre blijft voelbaar”
NRC
“Knap van Batelaan is dat hij nergens oordeelt of verontrust. Hij houdt jong en oud dik anderhalf uur in zijn ban”
– Brabants Dagblad
“Dat Batelaan dit thema van ‘anders zijn’ zo verrassend en tegelijkertijd toegankelijk weet aan te snijden, dankt hij naast zijn exceptionele regisseurskunde aan de bijzondere vormgeving en de vier geestdriftige acteurs die zich vol energie op hun taken storten: Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Nimuë Walraven en Anneke Sluiters”
– Theaterkrant.nl

Downloads

Podiumkids prijs kanshebber

Het dier, het dier en het beestje is kanshebber voor de Podiumkids Prijs! Tot en met mei mag je laten weten wat je van een bepaalde voorstelling vond. Je beoordeelt de voorstelling op verschillende punten. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. De speciale Podiumkids Kinderjury kiest vervolgens de winnaar! https://www.podiumkids.nl/publieksprijs/

REGIE
SPEL
STEM

Leny Breederveld

MUZIEK
KOSTUUMS
SCENOGRAFIE
LICHT ONTWERP

Bart van den Heuvel

Regie-assistentie

Lara van Hoof

MET DANK AAN

Arjen de Leeuw
Tg Oostpool
Ronald Schinkelshoek
Andreas Suntrop