HET EIND VAN HET BEGIN VAN HET EINDE 8+

Een voorstelling in z’n achteruit

Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Althans, dat zeiden ze bij de kassa toen we de kaartjes kochten. Plotseling dwarrelen er sneeuwvlokjes omhoog en komt er iets tevoorschijn dat lijkt op een lege toneelvloer. Is dit het begin? Is dit het einde? Hallo…?

Deze familievoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar start waar normaal alle anderen eindigen: acteurs naar huis en alle spullen in de vrachtwagen. Klaar om door te rijden naar het volgende theater. Maar wat als er ondertussen helemaal geen theaters meer zijn? Het eind van het begin van het einde probeert als voorstelling wanhopig nog iets voor te stellen. Misschien is het allerlaatste verhaal nog te redden of is er zelfs een weg terug. Wie helpt er mee?

Trek binnen in de wereld van prijswinnend regisseur Jetse Batelaan. Even origineel als grappig rekt hij de grenzen van de fantasie op en maakt hij de verwachtingen bewust niet waar.

“Batelaan is erin geslaagd om tijdens de coronacrisis een grootschalige productie te realiseren die ook nog eens urgent reflecteert op de periode waarin er maandenlang geen theater was.”
de Standaard
“Dit alles gebundeld in een waanzinnige theaterervaring; Batelaan overtreft zichzelf in ambitie en radicaliteit. En in verbeelding, natuurlijk.”
De morgen
“Het eind van het begin van het einde (...) is één groot spektakel. Vol intelligente geestige vondsten, en nonsens.”
– Brabants Dagblad
“Deze voorstelling is als het ware de laatste theatervoorstelling, een afscheid van het theater, een langdurig afscheidsritueel, pijnlijk en melancholisch, maar ook bijzonder hilarisch en raak.”
– Theaterkant

Teaser

regie
Spel
Decor en Licht
Kostuums
Muziek

Janne Piksen

Dramaturgie

Koen Haagdorens

Artistiek advies

Els De Bodt
Piet Menu

Coproductie

Theater Artemis
Het Zuidelijk Toneel
hetpaleis

Met dank aan

Thomas Dudkiewicz
Paul Koek
Annelie Koning