Het Verhaal van het Verhaal 8+

Wie dit kan navertellen is een held!

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

Het verhaal van het verhaal gaat over… tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel! Het Verhaal van het Verhaal was de openingsvoorstelling van de Biënnale van Venetië in 2019. Ook won de voorstelling de VSCD jeugdtheaterprijs, een Zilveren Krekel, voor beste jeugdtheaterproductie en werd Het Verhaal van het Verhaal geselecteerd voor de officiële jury-selectie van het Nederlands Theater Festival. Het Verhaal van het Verhaal is nog te zien in Japan en Spanje.

“De wildste vrijdenker van het Nederlandse theater heeft weer eens een verbijsterend, weerbarstig staaltje filosofische slapstick gecreëerd.”
– De Groene Amsterdammer
“...een meerlagig, verrassend vormgegeven, avondvullend werk in de schouwburg waarbij je je publiek anderhalf uur lang in spanning houdt...”
Theaterkrant.nl
“Slim en oergeestig in en nog ongehoord en onbeslist verhaal.”
NRC

Downloads

Regie
Spel

Goele Derick
Jente De Motte
Hanneke van der Paardt
Tjebbe Roelofs
Peter Vandemeulebroecke
Jurjen Zeelen

Decor en licht
Kostuums
Muziek

Gerjan Piksen

Stem

Thomas Dudkiewicz

Tekstbijdragen

Don Duyns

Dramaturgie

Peter Anthonissen

Regie-assistentie

Tim Verbeek