VOORSTELLING WAARIN HOPELIJK NIETS GEBEURT 8+

Monty Python voor kinderen

Koppeling gekopieerd

Monty Python voor kinderen

Wij beloven u niks, maar maken wij dat waar? Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt lijkt nog het meest op een luchtkasteel; niks en alles tegelijkertijd. Verveel je kostelijk met een ogenblikje dat struikelt, een detail dat over het hoofd gezien wordt en een volgend moment dat niet meer komt. Monty Python voor kinderen, met een artiest die niet op mag en een portier die wanhopig op zoek is naar zichzelf. Dwaal gerust af als zij dat ook doen. Slaap lekker!

 

Twaalf jaar na dato maakt ‘Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt’, Jetse Batelaans eerste jeugdregie, een comeback bij Artemis. Als nieuwkomer bij Max./Maas theater en dans sleepte Jetse er de Gouden Krekel mee in de wacht. Het werd een succes van Europa tot de Verenigde Staten, Canada en weer terug! Met de originele cast, René Geerlings en Martin Hofstra, getuigt de voorstelling van een grote gedeelde liefde voor fysiek, beeldend en ontregelend theater. BonteHond coproduceert.

Koppeling gekopieerd

Agenda

 • Er zijn op dit moment geen voorstellingen
 • Toon alle gespeelde voorstellingen

  Het achtplus-publiek van vandaag was twaalf jaar geleden echter nog niet geboren, voor hen is het ‘Batelaanse absurdisme’ nieuw, verwarrend en bovenal hilarisch.

  Theaterkrant ****

  Het is een geweldige tegendraadse, ontregelende en absurde voorstelling die na twaalf jaar nog overtuigt. Geniaal.

  Brabants Dagblad

  Het soort voorstelling dat je begrip van de wereld een kwartslag draait.

  NRC Handelsblad*****

  Wie met een ‘dood’ toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal. Deze voorstelling steelt het hart van het publiek.

  VSCD Krekeljury

  Batelaan heeft met Het geheven vingertje en Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt twee van de leukste jeugdvoorstellingen aller tijden op zijn naam staan.

  Vrij Nederland

  Koppeling gekopieerd

  Koppeling gekopieerd

  Koppeling gekopieerd

  WINNAAR VAN DE GOUDEN KREKEL 2005 VOOR MEEST INDRUKWEKKENDE PRODUCTIE

  Met groot genoegen observeert de Gouden Krekel-jury de oogst van de inspirerende kracht van Moniek Merkx in de artistieke ontwikkeling van Theatergroep Max. Zij creëert kansen voor jonge theatermakers, vooral die uit de beeldende mime, en ze verzamelt onorthodoxe acteurs en vormgevers om zich heen. (…) Nieuwkomer Jetse Batelaan grijpt zijn kans en maakt een voorstelling die het artistieke beleid van Theatergroep Max. verder kracht bijzet. Wie met een ‘dood’ toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal. Bij deze groep mag dat allebei, want ze malen daar niet om conventies, ze hebben daar lef. Deze voorstelling steelt het hart van het publiek. Én dat van de jury, die unaniem kiest voor deze winnaar.”

   

  Uit het juryrapport

   

  Koppeling gekopieerd

  THUIS AAN DE SLAG - Een training in kijken naar niets

  Een training om wakker te blijven tijdens de Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt. Je kunt thuis alvast oefenen in het kijken naar niets met de oog-voor-detail-bril. Zorg ervoor dat je dit minstens een uur kan zonder in slaap te vallen. Succes!

  Koppeling gekopieerd

  Koppeling gekopieerd

  Educatie

  Als je met je klas naar Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt komt, dan moet je je natuurlijk goed voorbereiden. We willen natuurlijk niet dat hele klassen liggen te slapen bij deze voorstelling. Daarom hebben we een trainingsprogramma van 3 dagen ontwikkeld: De training om wakker te blijven tijdens de voorstelling Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt.

  Klassen hebben een lesbrief gekregen en een bouwplaat om de “oog-voor-detail-bril” te maken. Hierbij horen 3 filmpjes, voor iedere trainingsdag een. Je vindt ze via onderstaande links. (Kopieer de link en plak hem in je browser).

   

  Succes!

   

  • Training 1: Vertragen  https://vimeo.com/233673413
  • Training 2: Kijken naar niets  https://vimeo.com/233679339
  • Training 3: Luisteren naar niets  https://vimeo.com/233683998

  Koppeling gekopieerd

  Persbericht en -foto's