VOORSTELLING WAARIN HOPELIJK NIETS GEBEURT 8+

Monty Python voor kinderen

Koppeling gekopieerd

Monty Python voor kinderen

Wij beloven u niks, maar maken wij dat waar? ‘Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt’ lijkt nog het meest op een luchtkasteel; niks en alles tegelijkertijd. Verveel je kostelijk met een ogenblikje dat struikelt, een detail dat over het hoofd gezien wordt en een volgend moment dat niet meer komt. Monty Python voor kinderen, met een artiest die niet op mag en een portier die wanhopig op zoek is naar zichzelf. Dwaal gerust af als zij dat ook doen. Slaap lekker!

 

Twaalf jaar na dato maakt ‘Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt’, Jetse Batelaans eerste jeugdregie, een comeback bij Artemis. Als nieuwkomer bij Max./Maas theater en dans sleepte Jetse er de Gouden Krekel mee in de wacht. Het werd een succes van Europa tot de Verenigde Staten, Canada en weer terug! Met de originele cast, René Geerlings en Martin Hofstra, getuigt de voorstelling van een grote gedeelde liefde voor fysiek, beeldend en ontregelend theater. BonteHond coproduceert.

Koppeling gekopieerd

Agenda

Toon alle 29 voorstellingen

Het soort voorstelling dat je begrip van de wereld een kwartslag draait.

NRC Handelsblad*****

Wie met een ‘dood’ toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal. Deze voorstelling steelt het hart van het publiek.

VSCD Krekeljury

Het is een geweldige tegendraadse, ontregelende en absurde voorstelling die na twaalf jaar nog overtuigt. Geniaal.

Brabants Dagblad

Batelaan heeft met Het geheven vingertje en Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt twee van de leukste jeugdvoorstellingen aller tijden op zijn naam staan.

Vrij Nederland

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

WINNAAR VAN DE GOUDEN KREKEL 2005 VOOR MEEST INDRUKWEKKENDE PRODUCTIE

Met groot genoegen observeert de Gouden Krekel-jury de oogst van de inspirerende kracht van Moniek Merkx in de artistieke ontwikkeling van Theatergroep Max. Zij creëert kansen voor jonge theatermakers, vooral die uit de beeldende mime, en ze verzamelt onorthodoxe acteurs en vormgevers om zich heen. (…) Nieuwkomer Jetse Batelaan grijpt zijn kans en maakt een voorstelling die het artistieke beleid van Theatergroep Max. verder kracht bijzet. Wie met een ‘dood’ toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal. Bij deze groep mag dat allebei, want ze malen daar niet om conventies, ze hebben daar lef. Deze voorstelling steelt het hart van het publiek. Én dat van de jury, die unaniem kiest voor deze winnaar.”

 

Uit het juryrapport

 

Koppeling gekopieerd

Persbericht en -foto's