REUZEN

Koppeling gekopieerd

Een vertelling in negen taferelen

Een voorstelling in een dorre duinvallei over de angst van alle vaders en moeders om hun kinderen te verliezen. In Reuzen zien we jonge ouders van drie meter hoog worstelen met hun omvang en de verantwoordelijkheid die zij plots gekregen hebben. In een wondere wereld, waar je niet weet waar de werkelijkheid eindigt en het sprookje begint, lijkt het onheil overal op de loer te liggen. Een alleenstaande en gehandicapte vaderreus die te maken krijgt met de medewerkers van “Wij helpen kinderen”. Twee stadse reuzen die voor het eerst met hun pasgeboren baby door de ‘wilde’ natuur wandelen. En een stoere reus die met zijn Intertoytasje staat te wachten op zijn zoontje dat hij nog niet eerder mocht zien.

 

Terwijl zij aan hun kinderen denken vrezen zij misschien nog wel het meest zichzelf. Want hoe snuit je voorzichtig een neusje als je alles met reuzenkracht doet? Met Gijs Naber, Raymond Thiry en Anneke Sluiters en kinderen van het eiland (Oerol) en uit Den Bosch en omgeving (Theaterfestival Boulevard).

 

Koppeling gekopieerd

Remake in coproductie met het Ro Theater

Jetse Batelaan maakte REUZEN in 2011 bij het Ro Theater. Het was zijn debuut in de grote zaal. Geïnspireerd door deze oerversie volgt nu de remake, ofwel een hele nieuwe versie in de openlucht.

 

Prachtig verbeeld. Groots theater

Vincent Kouters/Volkskrant****

Batelaan kan als geen ander een wereld oproepen waarin sprookjes een enge kant krijgen. Dat maakt zijn theaterwerk uniek. Acteurs Gijs Naber, Raymond Thiry en Anneke Sluiters weten dat schimmige grensgebied sterk uit te beelden

Kester Freriks/Theaterkrant***

Het dromerige duinlandschap in deze voorstelling van Artemis en het Ro Theater is prachtig en wordt op een filmische manier uitgebuit

Marco Weijers/De Telegraaf

Een trefzekere verbeelding van de onmacht en angst die elke ouder wel kent

Sara van der Kooi/Trouw

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Agenda

  • Er zijn op dit moment geen voorstellingen