HET VERHAAL VAN HET VERHAAL 8+

Dit is de tweede 8+familievoorstelling van Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis!

Koppeling gekopieerd

Joehoe?

Is daar iemand?

Ergens een verhaal?

 

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

 

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

 

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

 

Regie Jetse Batelaan Spel Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandenmeulenbroecke, Jurjen Zeelen Decor en licht Theun Mosk Kostuums Liesbet Swings Muziek Gerjan Piksen Tekstbijdragen Don Duyns Dramaturgie Peter Anthonissen Regie-assistentie Tim Verbeek

 

Tournee 14 september t/m 16 december 2019

Koppeling gekopieerd

THEATER ARTEMIS & HET ZUIDELIJK TONEEL

Als Brabantse partners weten Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis elkaar al jarenlang goed te vinden. In 2016 produceerden zij hun eerste gezamenlijke, groots gemonteerde en eigenzinnige familievoorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde. “Briljant concept van Batelaan ontroert diep. Het theaterseizoen is begonnen, met een absoluut hoogtepunt”, oordeelde Theaterkrant.

 

Het Zuidelijk Toneel maakt theater. En meer. Artistiek leider/directeur Piet Menu bouwt samen met een diverse groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen aan een open en veelkleurig theaterhuis. De beste makers onder één dak. Ons werk staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van ons kunstwerk. Ons centrale thema: de blik van en vooral de ontmoeting met de Ander. We bieden ons publiek vergezichten die ons via een omweg wat over onszelf vertellen.

Koppeling gekopieerd