HET VERHAAL VAN HET VERHAAL 8+

Wie dit kan navertellen is een held!

Koppeling gekopieerd

Joehoe?

Is daar iemand?

Ergens een verhaal?

 

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

 

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

 

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel! Het Verhaal van het Verhaal was de openingsvoorstelling van de Biënnale van Venetië in 2019. Ook won de voorstelling de VSCD jeugdtheaterprijs, een Zilveren Krekel, voor beste jeugdtheaterproductie en werd Het Verhaal van het Verhaal geselecteerd voor de officiële jury-selectie van het Nederlands Theater Festival. Het Verhaal van het Verhaal was daarna nog te zien in Japan en Spanje.

 

Regie Jetse Batelaan Spel Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandemeulebroecke, Jurjen Zeelen Decor en licht Theun Mosk Kostuums Liesbet Swings Muziek Gerjan Piksen Stem Thomas Dudkiewicz Tekstbijdragen Don Duyns Dramaturgie Peter Anthonissen Regie-assistentie Tim Verbeek

 

Koppeling gekopieerd

De wildste vrijdenker van het Nederlandse theater heeft weer eens een verbijsterend, weerbarstig staaltje filosofische slapstick gecreëerd.

De Groene Amsterdammer

...een meerlagig, verrassend vormgegeven, avondvullend werk in de schouwburg waarbij je je publiek anderhalf uur lang in spanning houdt...

Theaterkrant.nl****

Slim en oergeestig in en nog ongehoord en onbeslist verhaal.

NRC Handelsblad****

... avontuurlijk, absurd in het kwadraat, prachtig en komisch ...

Brabants Dagblad

Lees hier de volledige recensies.

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Niets leuker dan zelf je verhaal maken!

Daarom hebben we een stop-motion-pakket gemaakt bij de familievoorstelling ‘Het Verhaal van het Verhaal’. Ga knippen, plakken, bouw je studio met latten en boeken en maak jouw verhaal met een stop motion filmpje!

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

THEATER ARTEMIS & HET ZUIDELIJK TONEEL

Als Brabantse partners weten Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis elkaar al jarenlang goed te vinden. In 2016 produceerden zij hun eerste gezamenlijke, groots gemonteerde en eigenzinnige familievoorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde. “Briljant concept van Batelaan ontroert diep. Het theaterseizoen is begonnen, met een absoluut hoogtepunt”, oordeelde Theaterkrant.

 

Het Zuidelijk Toneel maakt theater. En meer. Artistiek leider/directeur Piet Menu bouwt samen met een diverse groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen aan een open en veelkleurig theaterhuis. De beste makers onder één dak. Ons werk staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van ons kunstwerk. Ons centrale thema: de blik van en vooral de ontmoeting met de Ander. We bieden ons publiek vergezichten die ons via een omweg wat over onszelf vertellen.

 

Première 15 september 2018

Koppeling gekopieerd

Persfoto's en persbericht

Koppeling gekopieerd

Agenda

  • Er zijn op dit moment geen voorstellingen