Terugblik: Dit was LENTE van Theater Artemis

Bekijk hier de fotoserie

Afgelopen meimaand had meer weg van een soort herfst-zomer combinatie, dan de lente zoals we die kennen. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen? Met het kunstproject Lente/Zomer/Herfst/Winter willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.

Zo spraken we op 1 en 2 mei af op het Zuiderstand in ‘s-Hertogenbosch. Gewapend met een koffer, een paraplu en een knapzak gingen wandelaars op eigen houtje het Bossche Broek in. Tijdens deze audiowandeling droeg je de geluiden, de gewaden, het eten, de gebruiken en de verhalen van de lente door het Bossche Broek de stad in. Op de cassettes vonden de wandelaars de muziek en soundscapes die stadscomponist Bart de Vrees samen met kleuters van Jenaplanschool Antonius Abt in Engelen had gemaakt. De stem van ceremoniemeester Sieger Baljon begeleidde de wandelaars bij het uitzwaaien van de winter en het verwelkomen, het eren en het overdragen van de lente.

Bekijk hierboven de foto’s van LENTE, gemaakt door Karin Jonkers

Zomer, het volgende onderdeel van het vierluik, wordt vertoond tijdens  Theaterfestival Boulevard.

Om alles te weten te komen over de lente maakten we gebruik van de expertise van de kleuters van de Jenaplanschool Antonius Abt in Engelen. De frisse, ontluikende blik en het klaterende geluid van deze kleuters sijpelt door in deze audiowandeling. Alle geluiden die je hoort via de audio, zelfs de vogeltjes die fluiten, zijn geproduceerd door deze kleuters.