Willemijn Zevenhuijzen wint Gouden Krekel

Afgelopen zondagavond 15 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater won Willemijn Zevenhuijzen de Gouden Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie’ voor haar rol in Diarree is mijn lievelingskleur (8+) van Theater Artemis en Studio Julian Hetzel. Wij zijn supertrots op Willemijn!

Uit het juryrapport: “Willemijn Zevenhuijzens rol in Diarree is mijn lievelingskleur is de voorlopige kroon op het werk van een van ’s lands beste fysieke acteurs, die in het jeugdtheater continu weet te ontroeren en te verrassen. Op meesterlijke wijze pelt Zevenhuijzen de verschillende lagen van haar personage af, van een dik schild van cynisme, tot opnieuw ontluikende hoop, tot de bevrijding die ze voelt als ze niet meer probeert in de rat race van de kunstindustrie mee te stappen. De ontroerende ontwikkeling die ze zo meemaakt legt Zevenhuijzen vast door een combinatie van tekst en fantastisch gedetailleerd fysiek spel, waaraan de reis van geremdheid tot ontketening perfect valt af te lezen.”

Willemijn is dit najaar te zien in de gloednieuwe familievoorstelling De (8+), tot en met 12 januari 2025 in de Nederlandse en Belgische theaters. Samen met Eva Zwart maakt en speelt ze de voostelling Mothers Saga (12+), welke in maart en april 2025 langs middelbare scholen toert.