ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM 6+

voorstelling - PO groep 3 t/m 6 - dec 2023 t/m feb 2024
Theater Artemis - Voorpubliciteitsbeeld anders is een hele normale zweedse voornaam_l (hr)

Als je een fietsband een ‘hamer’ noemt, kan je er dan mee timmeren? Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen ? Kan je op de muur lopen?  Als iedereen denk dat jij een hond bent, hoef je dan niet naar school? 

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM stelt de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Het hele leven zit vol afspraken over hoe we ons moeten gedragen. Stel je eens voor wat er gebeurt als die afspraken er niet meer zijn?

Drie figuren komen binnen in een verlaten huis waar de spullen zeggen dat ze iets anders zijn. Dat is grappig, maar best verwarrend. Wat moet je doen als niets meer hetzelfde is en je niks snapt van de wereld om je heen?

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM is een beeldende, absurdistische en filosofische voorstelling vol vreemde taferelen, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Theater Artemis heeft aan Mimetheatergroep Bambie om samen – voor hen de eerste keer voor kinderen – een voorstelling te maken.

Educatie

Voorafgaand aan de voorstelling willen we jullie nieuwsgierig maken. Dit is een korte en prikkelende activiteit in de klas, speels, passend bij de voorstelling.

Tijdens en na de voorstelling is er vast veel losgekomen en de leerlingen hebben van alles ervaren. Na afloop gaan we samen reflecteren.

Het educatiemateriaal en de twee geluidsfragementen zijn hieronder te downloaden

Voor vragen kan je mailen naar lobke@artemis.nl