DIT IS SEIZOEN 2023-2024 VAN THEATER ARTEMIS

Wie o wie durft er in theaterseizoen 2023-2024 een U-bochtje met ons te maken of met een handje aan de vangrail het onbekende in te duiken? Theater Artemis geeft je een slipcursus met daarin lessen in vertrouwen in een wereld in paniek. Samen oefenen we om over onze angsten, denkkaders en dogma’s heen te stappen. Wij hebben zin om in onze voostellingen en kunstprojecten samen met jou de openheid te zoeken, juist op momenten waar de maatschappelijke moraal zich lijkt te vernauwen.

EEN LEUK AVONDJE UIT 8+

Theater Artemis - Elau_lhr©henkclaassen

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 Het TheaterFestival, Brussel
Succesdata zaterdag 23 t/m zaterdag 30 december 2023 hetpaleis, Antwerpen

Coproductie met Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis

EEN LEUK AVONDJE UIT 8+ is een multi-genomineerd theaterfeest voor de grote zaal. “Een vernuftige rollercoaster van emoties waarop de gemiddelde musicalregisseur stikjaloers zou moeten zijn. Een aanrader voor iedereen – jong en oud – die méér wil dan gewoon een leuk avondje uit.” aldus De Morgen.

Regie Jetse Batelaan Spel Mourad Baaiz, Goele Derick, Marjan de Schutter, Wijnand Gomes, Ryk Helle, Chris van der Lee, Ramon Mahieu, Jenell Tedjai, Rosanne Waalewijn, Mylene Waalewijn, Willemijn Zevenhuijzen

DE GROTE IK HEB HIER GEEN ZIN IN SHOW 4+

Theater Artemis - De grote ik heb hier geen zin in show_liggend_hr_foto henk claassen

Première zondag 8 oktober 15u00, Verkadefabriek
Tournee zaterdag 7 oktober t/m zondag 7 januari 2024

DE GROTE IK HEB HIER GEEN ZIN IN SHOW 4+ is een woordeloze kleutervoorstelling waarin nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja… dan moet je iets… show, entertainment… maar hoe?

Regie Jetse Batelaan Spel Sayo Cadmus, René van ’t Hof, Keimpe de Jong, Guido Pollemans

(…..) EEN VOORSTELLING DIE SCHIJT HEEFT AAN ZIJN EIGEN VAGE TITEL 12+

Theater Artemis - (.....)_liggend_a0hr_©henk claassen

Succestournee dinsdag 24 oktober t/m zaterdag 26 november 2023

(…..) EEN VOORSTELLING DIE SCHIJT HEEFT AAN ZIJN EIGEN VAGE TITEL 12+ heeft zijn sterren verdient als winnaar van de Gouden Krekel voor beste jeugdtheatervoorstelling 2020/2021 en met een nominatie voor de mimeprijs. Deze voorstelling doet zijn naam eer aan en piekert er niet over om op zijn lauweren te rusten. (…..) komt in vol ornaat terug om een maand lang te knallen in de theaters.

Regie Jetse Batelaan Spel Carola Bärtschiger, Elias De Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen Coproductie Künstlerhaus Mousonturm & Ruhrtriennale

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM 6+

Theater Artemis - Voorpubliciteitsbeeld anders is een hele normale zweedse voornaam_l (hr)

Succestournee donderdag 28 december 2023 t/m zondag 28 januari 2024
Coproductie met Theatergroep Bambie

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM 6+ wordt afgestoft met een kip, uitgeklopt en opnieuw opgebouwd met een fietsband. “Niets is wat het lijkt in deze absurde jeugdvoorstelling” schreef de Volkskrant. Deze beeldende, absurdistische en filosofische voorstelling vol vreemde taferelen, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken bleek een schot in de roos. Aangespoord door enthousiast publiek en de VSCD Mime Prijs-nominatie, besloten we met Bambie-broeders Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter ruimte te maken voor een korte winterreprise.

Regie Jetse Batelaan Spel o.a. Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter Coproductie Theatergroep Bambie

DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR 8+

Theater Artemis - Diarree is mijn lievelingskleur_liggend_hr_fotohenkclaassen

Première zondag 4 februari 15u00, Verkadefabriek
Tournee zaterdag 3 februari t/m zondag 31 maart 2024
Regie Julian Hetzel Coproductie met Ism & Heit

DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR 8+ is de eerste voorstelling voor jeugd die Julian Hetzel regisseert. Een explosieve voorstelling die aantoont dat kunst een creatief wapen kan zijn. Diarree is mijn lievelingskleur combineert theater met beeldhouwkunst, poppenspel, action-painting en muziek.

Regie Julian Hetzel Spel o.a. Louis van der Waal, Willemijn Zevenhuizen

En verder speelt:

NIETES 4+ op zaterdag 9 september 2023 in het kader van het Nederlands Theaterfestival in Amsterdam
en speelt Elias De Bruyne een korte theatertournee van EUHM… IN VIJF BEDRIJVEN binnen PLAN Brabant, die start op 28 september 2023 in de Toneelschuur in Haarlem.