PERSBERICHT: ALLE KANTEN VAN ARTEMIS OP THEATERFESTIVAL BOULEVARD!

Wij maken ons op voor Theaterfestival Boulevard. We zijn op het festival aanwezig met in totaal maar liefst vier voorstellingen en kunstprojecten. Dat is uniek en een mooie kans om kennis te maken met de vele kanten van Theater Artemis!

VOORSTELLING WAARIN HOPELIJK NIETS GEBEURT 8+

“Wie met een 'dood' toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal”
– VSCD Gouden Krekeljury

Zijn eerste jeugdregie is misschien nu al een klassieker. “Jetse Batelaan heeft met Het geheven vingertje en Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt twee van de leukste jeugdvoorstellingen aller tijden op zijn naam staan”, schreef de pers. De voorstelling kwam uit in 2005 bij Max./Maas theater en dans en was een succes van Europa tot de Verenigde Staten, Canada en terug!
Onder de vlag van Artemis – in coproductie met BonteHond – start de uitgebreide tournee (door Nederland en België) op 4 augustus op Theaterfestival Boulevard. Om eind september t/m 23 december te worden vervolgd. Met de originele cast: Martin Hofstra en René Geerlings.

Tramkade/Kaaihallen vr 4 (17:00), za 5 (19:00) & zo 6 (17:00) augustus 2017 festivalboulevard.nl

Regie Jetse Batelaan Spel René Geerlings, Martin Hofstra Decor Hester Jolink  Kostuums Marike Kamphuis Licht Gé Wegman Advies Dorien Folkers, Moniek Merkx Coproductie met BonteHond Tournee t/m  23 december 2017 + april 2018 (zie speellijst)

MEER INFORMATIE

HALLO DAMPKRING

“Hier wordt contact gemaakt, écht contact, en dat gevoel van direct te worden aangesproken gaat de hele voorstelling niet meer weg”
Theaterkrant
“De opbouw is zo geraffineerd en puur, dat geen ouder het drooghoudt”
de Volkskrant

Vorig jaar ging een filmpje viraal waarin een jongetje zijn boosheid en angst over de opwarming van de aarde de vrije loop liet. Het inspireerde maker Liesbet Swings tot gesprekken met de kinderen van Terschelling en uit Den Bosch. Ze vroeg de kinderen om brieven schrijven aan mensen, dieren en dingen: “Hallo lieve oma”, “Hallo Pinguin”, “Hallo Dampkring.” Van de gesprekken en brieven vormde Lex Bohlmeijer een requiem. Keimpe de Jong maakte de kinderteksten zingbaar en schreef de muziek. Moeiteloos kreeg een dapper kinderkoortje op Oerol het volwassen publiek bereid tot het afleggen van verantwoording. Voor Boulevard staan de Bossche kinderen klaar. Durft u dit aan?

Maker en bedenker Liesbet Swings Componist en liedschrijver Keimpe de Jong Teksten Lex Bohlmeijer Eindregie Jetse Batelaan Met Robbe van Hulst, Boudewijn Hilkens, Anna van Kempen, Eliana Franken, Esra van Rijswijk, Sam WeijkampOp locatie in Den Bosch/Orionpad
wo 9 & do 10 augustus 17:00 + za 12 augustus 15:30 & 19:00 
festivalboulevard.nl

PARLEMENT VAN DE DINGEN (VOOR OUDER EN KIND 6+)

PREMIÈRE

In het Parlement van de Dingen proberen we de dingen een stem te geven. Kunnen wij ook praten namens iemand anders dan onszelf? Kunnen wij ook spreken namens de dingen? Wat vinden de dingen eigenlijk zelf? Wat voelt een potlood? Hoe is het om de lucht te zijn? Wat denken de stenen waarover wij lopen?

In coproductie met Artemis en Theaterfestival Boulevard worden deze gesprekken uitgebreid met een 6+versie, waarin volwassenen en kinderen met elkaar in gesprek gaan. Na afloop is er een picknick met taart.

zo 6 (première), ma 7 & wo 9 t/m zo 13 augustus 14:00

Building Conversation – Theater Artemis in coproductie met Theaterfestival Boulevard Gespreksleiders Jetse Batelaan, Lotte van den Berg Locatie Studio Artemis/Josephkwartier festivalboulevard.nl

HET KONINKLIJK MUSEUM VOOR INTERESSANTE KUNST 6+

Jetse richtte dit voorjaar in opdracht van Festival Tweetakt zijn eerste beeldende kunst expositie in. Daarbij liet hij zich leiden door zijn ervaringen als kind en de vraag: “Wat is kunst?” Voor Theaterfestival Boulevard maakt hij nu zijn tweede expositie. Een poging om rondom het Josephkwartier in Den Bosch de kunstwereld op zijn grondvesten te laten schudden!

Josephkwartier 4 t/m 13 augustus vanaf 13:00 festivalboulevard.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer beeld en informatie en/of interviewaanvragen mail Faye Danaë  Leijtens, faye@artemis.nl/073-6123223. Van 8 juli t/m 30 juli zijn wij gesloten en neemt Theaterfestival Boulevard de honeurs waar: Teddy Tops Teddy@festivalboulevard.nl, +31 (0)73 6124505