Het verhaal van het Verhaal naar Theater der Welt!

Theater Artemis - Schermafbeelding 2020-02-21 om 16.11.46

Op 16 & 17 mei 2020 spelen Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel Het Verhaal van het Verhaal op Theater der Welt in Düsseldorf.

De voorstelling speelt in het kader van de ITI prijs 2020. Na afloop van de Duitse premiere op 16 mei wordt deze prijs uitgereikt aan Jetse Batelaan. Met deze  prijs waardeert en ondersteunt het Duitse Internationale Theater Instituut de stappen van internationalisering van de jonge generatie kunstenaars. In de voorgaande jaren viel de eer ten beurt aan Milo Rau, Yael Ronen, Victor Bodo en Anta Helena Recke.

Dit jaar besloot ITI voor het eerst om de prijs te koppelen aan de presentatie van werk op festival Theater der Welt. Theater der Welt wordt gerekend tot ‘s werelds meest vooraanstaande internationale theaterfestivals. Dit festival van het Internationaal Theater Instituut (ITI) vindt plaats van 14 t/m 31 mei 2020. Met een programma met ruim dertig eigentijdse theaterpremières en met het Gustaf-Gründgens-Platz als levendig festivalhart voor concerten, lezingen, discussies en feesten, bedienen festivaldirecteuren Wilfried Schulz en Stefan Schmidtke hun stad en regio genereus.

Bijzonder aan deze nieuwe editie is de programmering voor kinderen en jongeren. Als prominente podium breekt Theater der Welt – in navolging van de Biënnale van Venetië, Theaterfestival Amsterdam, Aichi Triennale en Teatre Lliure Barcelona – een lans voor eigentijds jeugdtheater!

za 16 en zo 17 mei 2020
Schauspielhaus Düsseldorf
Theater der Welt